Kilpailun säännöt

KUSTAVI GP:N SÄÄNNÖT 2018

 

1§                             Kilpailun nimi.

Kilpailun nimi on Kustavin GP  2018

2§                             Kilpailun järjestäjät.

Kilpailun järjestäjänä on Kustavin Urheilukalastajat –99 ry.

3§                             Osallistumisoikeus.

Kilpailuun on vapaa osallistumisoikeus. Kipparin ollessa huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena, estää se koko venekunnan osallistumisen kilpailuun. Miehistön jäsenen kohdalla tämä aiheuttaa ainoastaan tämän poistamisen venekunnan miehistöstä. Kilpailuun osallistuvassa veneessä maksimi miehistömäärä on kolme (3) henkilöä.

4§                             Osanottomaksu.

Osanottomaksu on paikan päällä maksettuna 80 euroa/venekunta.

5§                             Kilpailuaika.

Kilpailuaika on 06.10.2018 klo 10.00 – 15.00 Uistimia, pilkkejä, vaappuja yms. ja plaanareita tai muita kalastukseen käytettäviä apuvälineitä ei saa laskea veteen ennen kilpailuajan alkamista ja ne on nostettava ennen kilpailuajan päättymistä.

6§                             Kipparikokous.

Kipparikokous, johon jokaisen venekunnan kipparin on osallistuttava, alkaa puoli tuntia ennen kilpailun alkua kilpailukeskuksessa. Kipparikokouksessa voidaan antaa näitä sääntöjä täydentäviä tai muuttavia määräyksiä.

7§                             Kilpailukortti.

Kipparille annetaan kilpailukortti ja kilpailutunnukset ennen kilpailun alkamista. Jokaisen venekunnan on palautettava kilpailukortti punnitusajan päätyttyä. Kilpailukortin palauttamatta jättäminen aiheuttaa etsintätoimia ja kilpailusta sulkemisen. Aiheettomasta etsintätoimista on kilpailukortin palauttamisen laiminlyöneen venekunnan kippari korvausvelvollinen.

8§                             Kilpailualue.

Kilpailualueena on karttaan merkitty osa Saaristomerta. Kilpailijoille jaetaan kartta, johon on merkitty kilpailualue ja rantautumispaikka. Kilpailuaikana venekunta ei saa poistua kilpailualueelta, rantautua muualle kuin merkitylle rantautumispaikalle tai kohdata toista kilpailuvenettä ilman valvojan lupaa muussa kuin hätätapauksessa. Kilpailun aikana kilpailuveneiden välinen minimietäisyys on 20 metriä. Kilpailusuorituksen päätyttyä on venekunnan palattava suoraan lähtöalueelle kipparikokouksen määräysten mukaisesti. Palauta kartta toimitsijoille.

9§                             Pyyntitavat.

Pyyntitavoista on sallittu vetouistelu, heittokalastus, pilkkiminen ja onkiminen. Venekuntaa kohti saa olla pyynnissä samanaikaisesti enintään kymmenen (10) vapaa ja vapaa kohti yksi koukullinen viehe. Litkalla kalastaminen on kiellettyä.  Plaanarikelkat on varustettava selvästi havaittavin lipuin.

10§                             Kilpailukalat.

Kilpailukalat ja niiden alamitat ovat Ahven 30 cm, Hauki 60 cm, Kirjolohi 45 cm, Kuha 42 cm, Meritaimen rasvaevättömät 50 cm rasvaevälliset vapautettava ja Merilohi 60 cm. Kerroin ahvenella, hauella ja kuhalla on 1 ja kirjolohella, meritaimenella ja merilohella 5. Kalat mitataan leuan kärjestä yhteen puristetun pyrstön kärkeen. Kalat, jotka alittavat edellä mainitut pituudet, hylätään. Kalastusasetuksen 19§:n määräämää alamittaa pienemmän kalan tuominen punnitukseen aiheuttaa suorituksen hylkäämisen. Kalan pituuden väkivaltainen muuttaminen aiheuttaa kilpailusuorituksen hylkäämisen.

11§                             Punnitus.

Kilpailijat luovuttavat saaliinsa elävänä punnituspisteisiin.  Kilpailijat voivat tuoda kalat punnittaviksi  milloin tahansa kilpailun aikana. Punnitusaika päättyy kilpailukeskuksessa puoli tuntia kilpailun päätyttyä. Vain elävät hauet punnitaan. Muut kalalajit verestettynä avaamattomina.

12§                             Kilpailun voittaminen.

Kilpailun voittaa venekunta, jonka yhteenlaskettu, kertoimin painotettu kalojen grammamäärä on suurin. Mikäli kahdella tai useammalla venekunnalla on sama tulos, ratkaisee sijoituksen kalojen lukumäärä. Mikäli lukumääräkin on sama, sijoitetaan nuorempi kippari ylemmälle sijalle. Suurin kalakilpailun ratkaisee painoltaan ison kilpailukala ilman kertoimia.

13§                             Vastuu.

Jokainen kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan. Jokaisella 18 vuotta täyttäneellä kilpailijalla tulee olla kuitti valtion kalastuksenhoitomaksun suorittamisesta (kalastuskortti). Jokaisen kipparin on huolehdittava veneen varustamisesta veneliikennelain ja –asetuksen määräämin varustein sekä meriliikennelain mukaisesti. Jokaisen kilpailijan on käytettävä henkilökohtaista kelluntavarustetta. Jokaisen kilpailijan tulee tuntea nämä säännöt. Kilpailun vastuullinen järjestäjä huolehtii pelastus- ja ensiapupalveluista.

14§                             Valvonta.

Valvontaa suorittavat erilliset valvontaveneet sekä rantautumispaikan ja punnituksen valvojat. Kilpailijoiden on noudatettava valvojien ohjeita ja määräyksiä kilpailusuorituksen hylkäyksen uhalla. Valvontaveneet voivat ilmoittaa kilpailun keskeyttämisestä tuulen tai muun syyn johdosta.

15§                             Tuomarineuvosto.

Tuomarineuvostoon kuuluu kilpailun johtaja, punnituksen johtaja ja arvalla valittu kilpailijoiden edustaja.

16§                             Protestit.

Kilpailua koskevat vastalauseet tulee jättää kirjallisesti tuomarineuvostolle 10 minuutin kuluessa tulosten julkaisemisesta. Protestimaksu on 20 euroa. Tuomarineuvoston päätöksestä ei voi valittaa.

17§                             Sanktiot.

Näiden sääntöjen 6 – 11 ja 13 – 14 §:n rikkoneen venekunnan kilpailusuoritus voidaan hylätä tai mikäli tapaus katsotaan törkeäksi, voidaan venekunta sulkea kokonaan pois kilpailusta. Päätöksen asiasta tekee tuomarineuvosto kuultuaan ensin asianosaisia.

18§                             Hyväksyntä.

Kilpailukortin vastaanottamisella kilpailija hyväksyy nämä säännöt ja sitoutuu noudattamaan niitä.

 

KILPAILUN JOHTAJA   VESA LIUKKONEN P. 0400-526 353,

 

YLEINEN HÄTÄNUMERO 112

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s